Beste ijzerzaag 2023 您所在的位置:网站首页 ijzerzaagjes gamma Beste ijzerzaag 2023

Beste ijzerzaag 2023

2023-10-01 05:20| 来源: 网络整理| 查看: 265

Koopgids

Nu we de meest handige modellen voor elk type gebruik overlopen hebben, zetten we graag nog eens een aantal begrippen uit die je kunt dubbelchecken bij je aankoop. 

Een veelzijdig werktuig

Je merkt het al uit de reviews, een ijzerzaag is niet zomaar een werktuig. Bekijk eens de volgende features van een ijzerzaag om jezelf van de veelzijdigheid van deze zaag te overtuigen.

Bediening met een of twee handen. Een ijzerzaag kun je op verschillende manieren hanteren. Je kunt met één hand zagen, zoals met een klassieke handzaag, maar wist je dat veel ijzerzagen zo gemaakt zijn dat je met twee handen kunt zagen? Bij de Bahco 325 merk je bijvoorbeeld dat er twee plaatsen zijn waar je de zaag kunt vastnemen. Zo verdeel je de nodige kracht over je beide armen. Je kunt op deze manier ook in veel verschillende hoeken zagen. Vergelijk het met een draad om kaas door te snijden, iets wat je met beide handen doet en waarbij je de kaas in verschillende gelijke blokken verdeelt.Dun zaagblad, weinig weerstand. Daarnaast heeft een ijzerzaag een dun zaagblad. Dit heeft als grote voordeel dat je minder weerstand ervaart als je door een groter werkstuk zaagt.Tanden omlaag of tanden omhoog. Je spant het zaagblad op in een beugel. Je kunt het zaagblad met de tanden omlaag of met de tanden omhoog in de beugel spannen. Zaag je dan met beide handen, dan kun je de zaag bijvoorbeeld naar je toe trekken terwijl je zaagt.Zagen op moeilijk bereikbare plaatsen. Je kunt het zaagblad losmaken, het achter het werkstuk plaatsen en daarna pas op de beugel monteren. Zo zaag je een werkstuk door terwijl het “ingesloten” is door de ijzerzaag.In verstek zagen. Bij veel ijzerzagen kun je het zaagblad kantelen, bijvoorbeeld in een hoek van 45° zelfs 90° ten opzichte van de beugel. Zo maak je verschillende soorten zaagsneden. Om in een bepaalde hoek te zagen, moet je de zaag ook met twee handen kunnen vastnemen en heen en weer kunnen bewegen. Soms kun je de ijzerzaag helemaal uit elkaar halen. Het ene stuk gebruik je dan als een handzaag, terwijl je met het andere stuk een compacte ijzerzaag maakt. De diverse zaagbladen berg je op in de beugel van deze ijzerzaag.Handgreep

IJzerzagen zijn te koop met een grote variëteit aan handgrepen.

Bij een basic ijzerzaag vormen de beugel en de handgreep één geheel.Koop je een ijzerzaag met een rond houten handvat of een pistoolgreep, dan werk je iets meer ergonomisch.Nog beter zijn ijzerzagen met een soft grip handvat en met een speciale “voorgreep”. Dit is als het ware een tweede handvat, waarmee je de zaag beter kunt sturen. Welke uitvoering het beste is, hangt af van het gebruik: hoe vaker je met een ijzerzaag werkt, hoe meer plezier je hebt van een professionele, ergonomische handgreep.Het zaagblad

Het zaagblad van een ijzerzaag is meestal gemaakt van HSS (High Speed Steel). Het is smal en voorzien van een groot aantal tandjes. Deze tandjes staan niet recht achter elkaar maar zijn ‘vertand’ gezet: ze verspringen afwisselend van links naar rechts. Bij de voorwaartse beweging happen ze een stukje uit het materiaal, bij het terugtrekken wordt dit losgelaten. Hoe dikker het materiaal dat je wilt zagen, hoe grover de tandjes moeten zijn.

Om zo lang mogelijk te kunnen werken met een zaagblad, moet je rustig en regelmatig en met een zo lang mogelijke slag zagen. De tandjes slijten zo gelijkmatig over de gehele lengte van het zaagblad.

Beugel

Bekijk je het aanbod online, dan zie je zowel grote als kleine ijzerzagen. Meer specifiek zijn dit dan ijzerzagen met een verschillende grootte qua beugel en zaagblad.

Een kleine ijzerzaag (ook wel “junior” zaag genoemd) is handig om kleine klusjes op te knappen of om te knutselen. Deze zaag is ook handig om bijvoorbeeld kunststof profielen of buizen door te zagen.

Bij grotere ijzerzagen merk je dat de beugel en het handvat één geheel zijn. De handgreep ligt in het verlengde van de beugel. De beugel kan de vorm hebben van een trapezium of kan versmallen naar de top toe. Het voordeel van een trapeziumvormige beugel is dat je er op veel manieren mee kunt werken. Het voordeel van een beugel die versmalt naar de top is dat je er gemakkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen mee kunt zagen.

Een mini-metaalzaag bestaat uit een handvat of lemmet, waarin met een kleine beugel een ijzerzaag gemonteerd is. Deze zaag gebruik je dan zoals een mes. Je plaatst de getande kant van de zaag tegen een werkstuk en begint te zagen. Omdat het zaagje niet in een beugel opgespannen is, kun je zelfs het zaagblad plooien en tegelijk zagen.

Wat wil je met een ijzerzaag doen?

Met een ijzerzaag kun je meer dan alleen metaal verzagen. Er bestaan specifieke zaagbladen voor materialen zoals hout, pvc of keramiek. Koop je een beugelzaag met een verwisselbaar zaagblad, dan verwissel je het zaagblad volgens de klus die je wenst te doen. In dit verband is het handig als je het zaagblad snel en handig met een hendel kunt losmaken en opspannen.

Besluit

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je goed geholpen hebben bij het kiezen van de juiste ijzerzaag. Zoals steeds is het belangrijk om een zo goed mogelijk werktuig voor een correcte prijs te kiezen. Heb je nog vragen over een bepaalde ijzerzaag? Aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder en staan je bij met raad en advies. Zodoende kies je gewoon de perfecte ijzerzaag terwijl je thuis in de zetel zit, leuk toch? We wensen je veel succes met de aankoop van een ijzerzaag!



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有